Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ

Γλυκια παραλαγη  για πισια

με καραμελα

θα μοιαζει  σαν λουκουμαδες μονο λιγο πιο σκληρα

υλικα ζυμη :

μισο κιλο αλευρι
1 φακελακι μαγια
1 κουταλακι αλατι
λαδι ΕΞΤΡΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ (καντε το τεστ με το σεντονι )

εκτελεση  :

υλικα  1 οπλο  , σχοινι  , λεπιδα  χαπια  ...
...

   εμμμμ .... εμμμμμ ... λαθος εκτελεση

λοιπον ζυμωνουμε (ολοι παρεα )  το αλευρι  με χλιαρο νερο μαγια μετα  βαζουμε το αλατι
και μετα  το λαδι  και ζυμωνουμε μεχρι να γινε ι μια μαλακη ζυμη
μετα τιν αφηνουμε καμια ωρα σε μια ακρη  να φουσκοσει καλυμενη

αν δε φουσκωσει την απειλουμε


οταν φουσκωσει αρκετα  κοβουμε μικρα μπαλακια και τα ριχνουμε σε καυτο λαδι με δυναμη για να πιτσιλιστουμε και να παθουμε εγκαυματα
οταν τηγανιστουν  τα βγαζουμε και τα ωαζουμε σε  αποροφιτικο χαρτι  με χρι να στραγγηξουν
απ το λαδι  αν δεν θελουμε υγειινα μην τα στραγγιξετε και παρτε και ενα κουταλι και φατε και το λαδι μεσα απ το τηγανι

μετα ριχνουμε την καραμελα απο πανω η απο κατω η στο τοιχο   και σερβιρουμε  αν εχουν γινει πολυ σκληρα σερβιρουμε με τουσ φιλουσ μασ παιζοντασ volley tennis κλπ



καραμελα υλικα

ζαχαρη 8 κουταλιες σουπας
250 γραμαρια βουτυρο
κρεμα γαλακτος

βαζουμε ενα κατσαρολακι στο ματι  και οταν μαζεψουμε λεφτα παμε και το αγοραζουμε
σε δυνατη φωτια  και ριχνουμε τη ζαχαρη οταν καπσει λιγο  ριχνουμε ενα ποτηρι νερο  και την αφηνουμε να βρασει  οταν παρει καφε χρωμα  σβηνουμε το ματ ι και ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει τ βουτ  υρο





και ριχνουμε κρεμα γαλακτος  οσο θελουμε μεχρι και ανακατευουμε μεχρι ναν παρει ενα οραιο καραμελε χρωμα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου